Soomlased saavad Eestist endale soodsalt suvemaja

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Лийс Трейманн

Eestis on kinnisvarahinnad langenud 2007. aasta tasemega võrreldes 60 protsenti, mistõttu on siinsel turul võimalik soodsa hinnaga endale suvemaju ja suvilaid soetada, kirjutas Kauppalehti.


Näitena tuuakse Kuressaare, kus kriisi tulemusena on suvemajade hinnad langenud 50-60 protsenti. Samas teatab leht, et taolise kinnisvara müüjateks on teatud juhtudel majandusraskustesse sattunud firmad ja eraisikud, kes on sunnitud objekte müüma kahjumiga ning üsna kiiresti.



Äramainimist leiab ka Pärnu, kus on võimalik saada 50-60 000 euro eest endale rannapiirkonnas väike palkmaja, sama hinnataseme eest on võimalik soetada suvepealinnas ka kahe- või kolmetoaline korter.



Kauppalehti teatel on Pärnus just välismaalt pärit kinnisvaraostjate osakaal käesoleva aasta jooksul tublisti kasvanud. Näiteks LVM Kinnisvara klientuurist moodustavad välismaised kliendid ligi neljandiku, samas kui kolm aastat tagasi moodustas see vaid mõne protsendi.



Ettevõtte välismaalastest klientidest moodustavad omakorda 80 protsenti soomlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles