Jõulupeod jäävad tagasihoidlikuks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusfirma Skanska EMV mullune jõulupidu. Ka tänavu saavad ettevõtte töötajad koos lustida.
Ehitusfirma Skanska EMV mullune jõulupidu. Ka tänavu saavad ettevõtte töötajad koos lustida. Foto: Skanska EMV

Paljud ettevõtted on otsustanud tänavugi jõulupeo korraldada, kokku hoitakse aga esinejate ja õhtujuhtide pealt.

Nordic Hotel Forumi juhi Feliks Mäguse sõnul on selle aasta eripära, et tellimused aastalõpu pidudeks tehakse viimasel hetkel ja kokku hoitakse esinejate pealt.



Siiski on juba broneeritud õhtuid ka mitmesajale inimesele. Ehkki ettevõtted on pidude korraldamisel ettevaatlikumaks muutunud, on suhtumine hotellijuhi sõnul siiski parem kui aasta eest. «Kui mullu mõeldi rohkem sellele, kuidas ellu jääda, siis nüüd tundub, et olukorraga ollakse kohanenud,» sõnas ta.



Nordic Hotel Forum teeb ka oma töötajatele peo, pakkudes neile kiirel ajal võimalust lõõgastuda naabrite juures Rotermanni kvartalis. Seal ootavad neid ka mitmed üllatused, rääkis Mägus. Kindel on aga see, et omanikud töötajailt peo eest raha ei küsi.



Rakvere Lihakombinaadile on jõuluaeg üks kiiremaid perioode kogu aastas – tuleb ju katta eestimaalaste jõululauad verivorstide ja  praadidega.



Seetõttu ei pea ettevõte ka jõulude ajal pidu, kuid ammuseks tavaks on saanud lükata uus aasta käima jaanuaris meeleoluka peoga, kuhu on kutsutud kõik firma töötajad.



Kalevi šokolaadivabriku rahvas kutsub oma kollektiivi detsembri alguses kuulama jõulumuusika kontserti, millele järgneb aasta parimate töötajate väljakuulutamine ja autasustamine koos  suupistelauaga. Lastele on eraldi jõulupidu väikese etenduse, jõuluvana ja loomulikult kommipakkidega.



Estonian Airi kommunikatsioonijuht Ilona Eskelinen ütles, et vaatamata keerulisele ajale peab lennufirma vajalikuks hoida aastatepikkusi traditsioone, et tugevdada meeskonnavaimu ja ammutada koos uut energiat.



Seetõttu ei loobuta jõulude tähistamisest tänavugi. Selle aasta jõulupidu eristub aga kõikidest eelnevatest selle poolest, et kogu ettevalmistus ja meelelahutuslik osa on töötajate endi kanda. Jõulupeo eelarve on eelnevate aastatega võrreldes oluliselt väiksem, kõik peolised maksavad osalustasu.



Skanska EMV administratsioonijuht Irene Metsis ütles, et firma on töötajatele jõulupidu korraldanud igal aastal ja teeb seda ka tänavu. «Peame seda oluliseks, sest ühisüritustel on just keerulistel aegadel täita oluline roll meeskonna liitjana,» lausus ta.



Tänavu on peokohaks valitud Hobuveski. Programmis on nii loominguline tegevus, parimate töötajate tunnustamine kui ka muu meelelahutus. Osalustasu maksavad, nagu igal aastal, ainult töötajate kaaslased.



Alexela Oili omanik Heiti Hääl vastas küsimusele, kas ta oma töötajaile jõulupeo teeb: «Kindlasti. See on ju nii inimlik, aga raskel ajal ei tohi inimlikkust kaotada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles