Mart Laar tõusis riigikogu suurimaks kulutajaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits.

IRLi saadikurühma juht Mart Laar kulutas esimesel poolaastal 39 342 krooni enam, kui nägi ette riigikogu liikmete kuluhüvitiste määr, mis on 30 protsenti palgast.

Teisena kulutas ennast lõhki roheliste fraktsiooni esimees Valdur Lahtvee, kelle tööga seotud kulutused ületasid ettenähtud 30 protsenti palgast küll vaid 7637 krooni võrra. Samas ei ole juunikuu kulutuste kohta käivad andmed veel laekunud, mis tähendab, et need summad võivad veel suureneda. Juunis tehtud kulutuste eest saab nimelt hüvitist taotleda veel augusti lõpuni. Midagi seadusevastast ülekulutamises järgnevate kuude arvel ei ole, kui selleks on olemas riigikogu juhatuse nõusolek.



Pea kogu ettenähtud summa on jätnud kasutamata riigikogu esimees Ene Ergma. Kokkuhoidlikult on majandanud ka roheliste esindajad Aleksei Lotman (kulutamata 48 598 krooni) ja Mart Jüssi (kulutamata 35 798 krooni). Suure summa riigi raha on säästnud ka IRLi kuuluvad Lauri Vahtre (42 281 krooni) ja Kaia Iva (40 669 krooni). Keskerakondlane Aivar Riisalu on reservi jätnud 42 178 krooni, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor 40 743 krooni ja reformierakondlane Paul-Erik Rummo 34 492 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles