Madoffile kuulunud esemed pandi oksjonile

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Investoritelt 65 miljardi dollari (724 miljardit kooni) välja pressimise eest 150 aastaks vangi mõistetud Wall Streeti kelmi Bernard Madoffi isiklikud asjad pandi oksjonile.


Läbi aegade suurima investeeriumispettuse korraldamise eest trellide taha sattunud kurikuulsa 71-aastase Madoffi isiklikest asjadest pandi oksjonile nii kümneid tuhandeid dollareid maksvad käekellad ja rahakotid, hinnalised ehted kui ka New York Metsi pesapalliklubi jope, vahendas Reuters.

See on alles esimene oksjon, mille tulust loodetakse veidigi leevendada investoritele tekitatud kahju. Huvi oksjoni vastu on seni olnud suur.

Madoffist on saanud USAs puhkenud majanduskriisi ja sellele kaasa aidanud vastutustundetute rikkurite sümbol, kellele kohus ei andnud mingit armu, määrates talle juunis maksimaalse karistuse 11 süüdistuses, teiste seas ka püramiidskeemis ja rahapesus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles