USA tarbijausaldus kukkus viimase kolme kuu madalaimale tasemele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijad Chicago Michigani avenüü kaubanduspiirkonnas maikuus, mil USA tarbijausalduse indeks kerkis viimase kaheksa kuu rekordtasemele.
Tarbijad Chicago Michigani avenüü kaubanduspiirkonnas maikuus, mil USA tarbijausalduse indeks kerkis viimase kaheksa kuu rekordtasemele. Foto: AFP / Scanpix

USA tarbijausaldus kukkus viimase kolme kuu madalaimale tasemele, sest inimestel puudub usk nii töö leidmise kui sissetulekute kasvuväljavaadete paranemisse, selgub värskest uuringust.


Reutersi ja Michigani ülikooli teatel kukkus esialgne tarbijausalduse indeks novembris 66 punktile. See on madalaim tase alates augustist. Oktoobris oli indeksi väärtus 70,6 punkti.

Novembrikuu tase oli analüütikutele suureks pettumuseks, sest oodatud oli tõusu: Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid indeksi väärtuseks 71 punkti.

Tarbijaootuste indeks kukkus oktoobri 68,6 punkti tasemelt novembris 63,7 punktile.

Järgmise aasta majandusväljavaadete ootuste indeks kukkus 67 punkti tasemele ehk madalaimale alates aprillikuust. Oktoobris oli see 81 punkti.

Järgneva aasta inflatsiooniootused kahanesid 2,8 protsendile varasemalt 2,9 protsendilt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles