Rohelised toetavad eelarveküsimuses koalitsiooni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Eiki Nestori sõnul loobusid riigikogus esindatud rohelised mitmest sümpaatsest parandusettepanekust riigieelarvesse, kui asusid selles küsimuses koalitsiooni toetama.

Rahanduskomisjon hääletas eile järgmise aasta eelarve eelnõule tehtud ettepanekuid. Istungil viibinud Nestor ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et muudatusettepanekute sisuline arutelu oli juba esmaspäeval, siis ei olnud valitsusliitlased valmis neid veel hääletama.

Eilseks selgus, et roheliste fraktsioon oli oma varasemad muudatusettepanekud tagasi võtnud ja asus võimuliitu toetama.

Nestori sõnul oli rohelistel alguses palju muudatusettepanekuid, nii mõnigi neist oli Nestori hinnangul päris sümpaatne.

Sotside ettepanekud lükati tagasi. Nestor ütles, et nende üks ettepanek oli taastada riigipoolne abi kohalikele omavalitsustele lasteaedadele rahastamisel.

Sotsid tegid ka ettepaneku eelarve positsiooni parandamiseks, selleks tahtsid nad tõsta tulumaksu ja alandada protsendi võrra käibemaksu. Nestor märkis, et tulumaksu tõstmine on aga Reformierakonnale suurim patt.

Ta lisas, et maksutulud on eelarve kõige jätkusuutlikum ja stabiilsem osa. «Aktsiiside tõstmine ei pruugi anda loodetud tulemust» ütles Nestor ja tõi näiteks, et Eesti piiras tubaka toomist üle piiri Venemaalt, aga Lätil sellist piirangut ei ole ja Lätist tuleb Venemaa tubakas ikkagi Eestisse.

Riigieelarve eelnõu tuleb parlamendis teisele lugemisele järgmisel kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles