Tööandjad: gripi levikut aitab piirata paindlik töökorraldus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanitaartöötaja desinfitseerib Bukarestis koolitahvlit.
Sanitaartöötaja desinfitseerib Bukarestis koolitahvlit. Foto: Reuters / Scanpix

Tööandjate keskliit kutsub tööandjaid ja töötajaid üles koostööle gripi leviku tõkestamisel ja majanduse järjepidevuse tagamisel.


Kuna viirushaigused levivad piisknakkuse teel vahetu kontakti kaudu haigestunud inimesega, siis on töötajatel vähimagi haiguskahtluse korral soovitatav jääda koju ja vältida tõbisena tööl käimist, et kaastöötajaid mitte nakatada, soovitab tööandjate keskliit. Gripihaige on nakkusohtlik juba päev enne sümptomite tekkimist ja pärast seda veel kuni seitse päeva.

«Järjepideva töö tagamiseks ettevõtetes on oluline, et töötajad ja tööandjad arvestaksid üksteise huvidega. Ettevõtjatel tuleks haiguste perioodil võimalusel rakendada paindlikku töökorraldust - viia töötajad üle kodutööle, rakendada libisevat töögraafikut või otsida muid lahendusi,» märkis tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Ta lisas, et on oluline, et tööandjad, kes on valmis ostma vaktsiini töötajate haigestumise vältimiseks, saaksid seda teha esimesel võimalusel. Et vältida viirushaiguste levikut töökollektiivides, võiks riik kaaluda haiguste ennetus- ja ravikulude väljaarvamist erisoodustuste alt.

Haiguste ennetamiseks ja raviks tehtavad investeeringud ei ole ettevõtjate hinnangul käsitletavad pelgalt töötaja hüvena, vaid omavad tähendust rahvatervisele laiemalt.
Tööandjate keskliit väljendab 1500 ettevõtte arvamust, mis annavad tööd 145 000 Eesti töötajale.

Tervisekaitse andmetel on tänase seisuga tuvastatud 186 uue gripi juhtumit. Pool nakatunutest on tõve saanud teistes riikides, pool on haigestunud riigisiseselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles