Horizon: Lignatori nõue on alusetu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizoni paberivabrik Kehras.
Horizoni paberivabrik Kehras. Foto: Priit Simson

Lignator Logistika nõue, mille kättesaamiseks ettevõte kohtus Horizon Tselluloosi ja Paberi pankrotti taotleb, on alusetu sest Lignator on rikkunud sõlmitud lepingut, teatas Horizoni esindaja.


Ettevõtte teatel on Horizoni lepingupartneri lepingu rikkumise tulemusena Lignatori vastu nõue, mis on suurem kui Lignatori nõue Horizoni vastu.

Horizoni selgituse kohaselt soovib Lignator muuta poolte vahel kokkulepitud tarnelepingu tingimusi. «Pankrotiavaldus on selge liialdus ning teenib lepingu muutmise eesmärki,» märgib Horizon.

Tarnelepingu ühepoolse tühistamisega tekitas Lignator Horizonile viimase hinnangul kahju 3,5 miljonit krooni. Alusetust lepingu ülesütlemisest katkes metsamaterjali tarne ning asendusmaterjali hankimiseks tuli maksta kõrgemat hinda, mis kõik kokku tekitas Horizonile kahju 3,5 miljonit krooni, selgitas ettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles