Finnairi uus tegevjuht tuleb Nokiast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennuk MD-11
Finnairi reisilennuk MD-11 Foto: Wikimedia

Lennufirma Finnairi nõukogu nimetas ettevõtte uueks tegevjuhiks Mika Vehviläineni, kes varem töötas Nokia Siemens Networksi operatiivjuhina.


48-aastane Vehviläinen töötas Nokias alates 1991. aastast. Finnairi palgale läheb ta jaanuaris, tegevjuhi ametisse astub veebruaris, vahendas Kaleva.

Finnairi praegune tegevjuht Jukka Hienonen paneb ameti omal soovil maha jaanuari lõpus.

«Mika Vehviläinen teeb teatepulka Hienonenilt üle võttes lendstardi. Finnairi edu tasuta kätte ei tule, selle nimelt tuleb teha kõvasti tööd ja sellega on Vehviläinen harjunud,» ütles Finnairi direktorite nõukogu esimees Christoffer Taxell.

Vehviläinen loodab, et juhtkond ja personal hakkab Finnairi konkurentsivõime parandamiseks tegema head koostööd.

Eelmine tegevjuht Hienonen kritiseeris karmilt muu hulgas lennufirma piloote.

Ettevõte arengutes pettunud Hienonen teatas lahkumissoovist augustis alguses pärast firma teise kvartali majandusnäitajate avaldamist. Tema sõnul on mõned üksused ja Finnairi kultuur oma kuju saanud hoopis teistsugustes oludes. Praegustes konkurentsitingimustes sellistega hakkama ei saa, kuid olukorra muutmine on osutunud äärmiselt keeruliseks.

«Personali mõningate gruppide soov kohaneda on osutunud olematuks. Finnairil on hea ja toimiv strateegia, millele toetudes oleks võimalik rajada edusamme tulevikus. See nõuab palju tööd ja hoopis teistsugust mõtlemist ka töötingimuste vallas,» selgitas ta tookord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles