Võlausaldaja nõuab Horizoni pankrotti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS.
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS. Foto: Priit Simson.

OÜ Lignator Logistika esitas läinud reedel Harju Maakohtule avalduse, milles taotleb Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi pankrotti.


Lignator Logistika teatel tingis pankrotiavalduse esitamise Horizoni pikaajaline võlgnevus Lignatori poolt tarnitud tooraine eest.



Pankrotiavalduse aluseks oleva nõude suurus on ligikaudu 3,5 miljonit krooni ning see põhineb alates selle aasta juulist tasumata arvetel.



Lignatori teatel on nad tegelenud alates suvest Horizonilt võla kättesaamisega, kuid seni tulutult. Võlausaldaja hinnangul on Horizoni puhul tegemist maksejõuetusega, mis pole ajutise iseloomuga.



Ka on võlausaldajale teadaolevalt Horizonil üleval teisigi võlgnevusi, mida kinnitab ka Krediidiinfo maksehäirete register.



Lignator Logistika nõue Horizoni vastu on aga täiesti alusetu, sest hoopis Lignator on rikkunud Horizoniga sõlmitud lepingut, teatas E24'le Horizoni esindaja.



«Lignator soovib muuta poolte vahel kokkulepitud tarnelepingu tingimusi. Pankrotiavaldus on selge liialdus ning teenib lepingu muutmise eesmärki,» teatati Horizonist.



Ettevõtte kinnitusel tekitas hoopis Lignator tarnelepingu ühepoolse tühistamisega Horizonile kahju 3,5 miljonit krooni.



«Alusetust lepingu ülesütlemisest katkes metsamaterjali tarne ning asendusmaterjali hankimiseks tuli maksta kõrgemat hinda, mis kõik kokku tekitas Horizonile kahju 3,5 miljonit krooni,» seisab Horizoni teates.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles