Tõenäoliselt alustatakse lähiajal 2-3 arendusprojektiga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ober-Haus.
Ober-Haus. Foto: Maria Vahuri | Photo Factory

Kuna ehitushinnad on oluliselt langenud ning mõnes piirkonnas hakkab nõudlus teatud hinnatasemel ületama pakkumist, alustatakse lähiajal tõenäoliselt 2-3 arendusprojektiga.


Ober-Hausi kolmanda kvartali kinnisvaraülevaate kohaselt on arendusprojektidega võimalik alustada mõnel suuremal ettevõttel, kel piisavalt raha, et projekti omavahenditest rahastada. Pangad ei julge endiselt uusi arendusprojekte rahastada, kirjutatakse ülevaates.

Kinnisvara pakkumine on aastaga langenud 20 protsenti ning rahaline maht lausa 50 protsenti. Üldisele hinnalangusele on suhteliselt hästi vastu pidanud kesklinna läheduses miljööväärtuslikes piirkondades nagu Pelgulinn, Kalamaja ja Lilleküla paiknevad korterid.

Ober-Hausi hinnangul suureneb lähiajal ka tõenäoliselt sundmüüki paisatavate korterite hulk, tingituna eraisikute ja firmade pankrottide kasvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles