Leping Euroopa Kosmoseagentuuriga võib uksed avada ligi 30 ettevõtjale

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmosesüstik Discovery
Kosmosesüstik Discovery Foto: Reuters / Scanpix

Majandusminister Juhan Parts kirjutab täna õhtul alla Euroopa Koostööriigi lepingule Euroopa Kosmoseagentuuriga (ESA), mis võib teadus- ja arendustöö uksed avada vähemalt 28 Eestis tegutsevale firmale.


EASis Eestis kosmosega seotud tehnoloogiat tootvate firmadega tegeleva Madis Võõrase sõnul on koostööleping praegu oluline vaid selleks, et eestlased saaksid osa ESA arendus- ja uurimusprojektidest. Lepinguid kaupade soetamiseks see siiski automaatselt kaasa ei too.

«ESAga koostöö sisuks meie firmadele ei ole mitte oma toodangut riiulilt müüa, vaid osaleda ESA uurimis-arendusprojektides. Selle ukse leping avabki,» kinnitas Võõras.

Ta lisas siiski, et päris võimatu Eestis tegutsevatel firmadel ESA hangetel osaleda ei ole, kuid see on täpsemalt läbirääkimiste küsimus. «Meil on teada ESA huvid ning meie firmade võimalused. EASi roll on need kokku viia,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles