EMT ei usu numbriliikuvuse hoogustumisse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raivo Tiikmaa.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp ei usu, et numbriliikuvust kiirendav reform paneks inimesi senisest enam oma sideoperaatorit vahetama.


Tema sõnul oleks tegu juba toimiva numbriliikuvuse protsessi kiirendamisega, mis praegu võib vastavalt Eesti regulatsioonile kesta kuni 11 päeva.



«Tõenäoliselt kiirem vahetusvõimalus numbrivahetuse olulist hoogustumist kaasa ei tooks, sest kliendi jaoks ei kajastu ka praegune pikem numbriliikuvuse protsessis olek mitte mingil moel - klient saab kogu protsessi kestel telefoni edasi kasutada ning teda informeeritakse sõnumiga, millal tema number saab üle viidud,» ütles Sepp.



«Võib-olla ainus ebamugavus praeguses süsteemis on see, et numbrivahetust algatades klient täpselt ei tea, millal peab ta ühe SIM-kaardi teise vastu vahetama ja see võib näiteks sattuda tema jaoks kiirele päevale.



Aga kuna SIMi vahetamine ja telefoni uuesti sisse lülitamine väga aeganõudev protseduur ei ole, siis vaevalt on keegi sellel kaalutlusel numbriliigutamise tegemata jätnud.»



Samas usub EMT esindaja, et numbriliikuvuse protsessi kiirendamine nõuab kindlasti ka investeeringuid ning ka võimalikke töökorralduslikke muudatusi, sest nii klienti vastuvõttev kui üleandev operaator peavad mõlemad oma tegevusi kiirendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles