Tiigrihüppe tänavune eelarve on 25 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldhariduskoolidele arvuti-, interneti- ja koolitusprojekte läbiviiva Tiigrihüppe sihtasutuse tänavune eelarve on 25 miljonit krooni, mis võrreldes eelmise aastaga on 10 miljoni võrra väiksem.

Tiigrihüppe sihtasutuse juhataja abi Katrin Kaivi sõnul pööratakse tänavu varasemast rohkem rõhku sisule, seetõttu on eelarves vähenenud ka planeeritud kulutused infotehnoloogiale ja interneti ühendustele. Kui mullu hõlmasid infotehnoloogia ja ühendusprojektid 35 miljoni kroonisest eelarvest 24 miljonit krooni, siis tänavu moodustab see 25 miljonit kroonist 11,5 miljonit. Seevastu planeeritud kulutused koolitusel on ja õpitarkvarale on miljoni krooni võrra suurenenud, vastavalt kuuele ja neljale miljonile kroonile. Tiigrihüppe viimati väljakuulutatud projekt oli arvutiprojektor koolidele. Kaivi sõnul on tänavu kavas veel projektid Arvuti õpetajate tuppa ja Arvuti aineõpetajale. Tiigrihüppe Sihtasutus moodustati 1997. aastal. Nelja aasta jooksul kasutas sihtasutus riigieelarvest programmile eraldatud rahalisi vahendeid 164,517 miljoni krooni eest. Kohalikud omavalitsused on arvutihankeid toetanud 87,5 miljoni krooniga. Firmade ja organisatsioonide panus Tiigrihüppe programmi kahe miljoni kroonini. 17 000 Eesti õpetajast 10 900 on Tiigrihüppe toel saanud arvutialase algkoolituse ja 2600 õpetajat on osalenud edasijõudnute kursustel. Koolidele on Tiigrihüppe vahenditega hangitud õpitarkvara 61 nimetust. Tiigrihüpe on projektikonkursside kaudu toetanud 172 arendus- ja koolitusprojekti. Käivitatud on oma töös arvutit kasutavate õpetajate suhtlemist ja koostööd toetav interneti portaal Õpetaja Võrguvärav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles