Ligi: päris jõhker, mis hakkab toimuma

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsusliidu säästutöörühma ehk «krokodillide» juht Jürgen Ligi soovitab riigiametnikel juba enne järgmise aasta koondamislainet uut töökohta otsima või ennast täiendama hakata.

Tänavu lisaeelarve tegemisel veel personali tegevuskulusid tõsiselt üle ei vaadatud, aga «tuleval aastal on päris jõhker, mis hakkab toimuma,» ütles Ligi intervjuus

Eesti Ekspressile

.

«Sellepärast olen varakult andnud omalt poolt signaali, et kuulge, parem, kui inimene hakkab varakult hindama, kas ta ootab seda koondamislainet või ta vaatab juba varakult ringi ja mõtleb,» selgitas Ligi oma hoiatust riigiametnikele.

Ligi sõnul on kavas kärpida valitsusaparaati ning vähendada järgmisel aastal tegevuskulusid 8 protsendi võrra, lisaks pooldab ta kirglikult käibemaksusoodustuste kaotamist, sest see miljardi-kroonine «abi» ei lähe mitte üksnes hädasolijatele, vaid ka väga kultuurikaugetele ettevõtmistele.

«On uskumatult küüniline, kuidas mõne üksiku inimese ja mõne üksiku huvigrupi lobi pidurdab mõistlikke otsuseid,» ütles Ligi ja lisas, et «metsik raha läheb olematusse kultuuri, puhta meelelahutuse tarvis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles