Välisministeerium kutsub ettevõtjaid aktiivsele suhtlusele välisesindustega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Paet rõhutas kohtumisel kaubandus-tööstuskoja, tööandjate keskliidu ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajatega, et Eesti majandushuvide edendamiseks välisriikides on oluline kõigi partnerite koostöö.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on välisministeeriumi üks eesmärk toetada Eesti ettevõtjate huve välismaal nii investeeringute kui ekspordivõimaluste leidmiseks, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Et välismaal tegutsevaid Eesti ettevõtjaid paremini aidata, on oluline teha igakülgset koostööd ettevõtjaid ühendavate organisatsioonide, kaubandus-tööstuskoja, tööandjate keskliidu ja EASiga, sest ainult nii saame Eesti ettevõtjaid kõige tõhusamalt toetada,» ütles välisminister Paet.

Välisminister andis kohtumisel ülevaate ministeeriumi tegevustest majandusdiplomaatia valdkonnas. Paeti sõnul on välisministeerium Eesti
majandushuvide laiendamise ja toetamise eesmärgil aktiivselt kasutanud Eesti aukonsulite võrgustikku.

«Oleme pöördunud aukonsulite poole ja teinud neile ettepaneku panustada ideede, info, kontaktide ja otseinvesteeringutega,» selgitas Paet.

Samuti lisas Paet, et välisministeeriumi töö tulemusel mitmete riikidega on hiljuti alla kirjutatud investeeringute kaitse ja soodustamise lepingud.

«Investeeringute kaitse ja soodustamise lepingud on viimati allkirjastatud Maroko, Vietnami ja Valgevenega. Läbirääkimised lepingu sõlmiseks on lõppenud Gruusia ja Jordaaniaga ning loodetavasti saavad lepingud peagi ka allkirjastatud,» ütles Paet.

Välisministeeriumi tegevustest rääkides tõi välisminister välja ka selle, et välisministeerium püüab tihendada suhteid ka Eesti ettevõtjaid ühendavate ühendustega välisriikides.

«Saatkonnad on toetanud ja toetavad ka edaspidi selliste ühenduste infovahetust,» ütles Paet. «Välisministeerium soovitab Eesti ettevõtjatel
kindlasti pöörduda Eesti väliskodade poole vahetu info saamiseks välisriigis toimuva kohta,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles