Politsei kahtlustab Espoos elavat meest suurpettuses

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Caro / Scanpix

Espoos elavat meest kahtlustatakse pankadelt enam kui kolme miljoni euro ehk üle 47 miljoni krooni väljapetmises.


Politsei oletab, et mees sai võltsitud dokumentide abil kolmest erinevast pangast laenu. Meest süüdistatakse kümnes pettuses ja mitmes võltsimises.

Soome ringhäälingu YLE andmetel töötas kahtlustatav 2007. aastal ühes Helsingi investeerimisfirmas ja taotles siis Nordea pangast laenu.

Pank andis kolm korda laenu võltsitud ja tegelikkusest märkimisväärselt kõrgema palgatõendi alusel. Mees laenas korteri, maakodu krundi ja maja jaoks kokku 1,7 miljonit eurot (27 miljonit krooni).

Hiljem laenas ta Ålandsbankenist 85 000 eurot (1,3 miljonit krooni) ja 2008. aastal Sampo pangast 480 000 eurot (7,5 miljonit krooni) kaatri ostmiseks. Mees oli sel ajal aga töötu ja laenu sai ta võltsitud dokumentide alusel.

Näiteks Sampo pank sai e-posti teel kirja, milles kinnitati, et mees töötab investeerimisfirmas juhina ja tema netopalk kuus on 26 000 eurot (407 000 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles