Tõmošenko: Naftogaz tasus Venemaale oktoobri gaasi eest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasijaotusjaam Ukrainas
Gaasijaotusjaam Ukrainas Foto: AP / Scanpix

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko teatas, et riiklik aktsiaselts Naftogaz maksis Gazpromile oktoobri gaasitarnete raha ära.


«Täna me kandsime Venemaale üle järjekordsed 500 miljonit dollarit,» kinnitas peaminister täna Interfaxi vahendusel.

Naftafirma väljendas täna rahuolematust selle üle, et presidendi kantselei teeb iga kuu alguses avalikuks nüansse kompanii finantsseisust, vahendas minprom.ua.

«See ei ole ühegi riigi puhul normaalne praktika, et suurima ettevõtte finants- ja majandustegevus saab laiale avalikkusele kättesaadavaks,» rääkis Naftogazi pressisekretär Valentin Zemljanski.

Vaatamata presidendi kantselei väitele maksis firma gaasi eest ära õigel ajal. «Iga kord väidetakse, et Naftogazil pole raha, millega oleks võimalik arveldada. Mida rahulikumalt töötab Naftogaz, seda rahulikum on iga kuu algus,» selgitas ta.

President Viktor Jušenko oli väitnud Euroopa Komisjoni presidendile Jose Manuel Barrosole, Naftogaz on raha puuduse tõttu oktoobri gaasitarnete eest tasumisel kriitilises olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles