Ettevõtluskonkursile laekus mullusest seitse korda enam ideid

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte ettevõtluskonkursi Ajujaht kodulehest.
Väljavõte ettevõtluskonkursi Ajujaht kodulehest. Foto: ajujaht.ee

Miljonikroonise auhinnafondiga ettevõtluskonkursile Ajujaht esitati tänavu 1 752 ideed, mis on seitse korda rohkem kui aasta varem.

Kokku osaleb Ajujahi meeskondades üle 3000 inimese. 2008. aastal esitas Ajujahile oma uudse äriidee 259 ettevõtjaks pürgijat, aasta varem 103.

Ideede esitamine lõppes konkursi korraldajate sõnul 2. novembril kell 23.59 ning viimase tunni aja jooksul esitati igas minutis neli ideed. 31 protsenti ideedest olid teenuste valdkonnast, järgnesid IT (16 protsenti), meelelahutus (14 protsenti) ja tootmine (14 protsenti).

Homsest algab ideede hindamine, mille käigus valitakse välja parimad 150 ideed. Edasi pääsenud meeskonnad pääsevad oma ideesid detsembri alguses zürii ette esitlema.

Ajujaht on ettevõtluskonkurss, mis edendab Eesti noorte ettevõtlikkust ja aitab kaasa uuenduslike ja teadusmahukate ettevõtete loomisele. Konkursile said oma ideesid esitada 1-7-liikmelised meeskonnad, kelle koosseisust pooled on vanuses 18-35 aastat. Esitatud ideedest valitakse välja parimad 20, kes läbivad arenguprogrammi.

Programmi lõpuks valmivad mentorite abil äriplaanid, mille alusel jagab zürii laiali auhinnafondi. Auhinnafondi suuruseks on üks miljon krooni. Lisaks on parimatel võimalik osaleda järelprogrammis, kus pakutakse tuge ettevõtte asutamisel, arendamisel ja investeeringute leidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles