Eripensionide sissemaksed võidakse panna tööandja kohustuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisava tööstaaži puhul on õigus eripensioni saada nii eriüksuslastel kui ka näiteks politseimaja valvuritel..
Piisava tööstaaži puhul on õigus eripensioni saada nii eriüksuslastel kui ka näiteks politseimaja valvuritel.. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaalministeeriumi perepoliitika ja sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja ütles, et kui praegu on eripensioni saamine seotud kindla staažiga, siis uue võimaliku korraga muutub see paindlikumaks.

Rahuoja sõnul on üks variant eripensionite süsteemi muutmiseks nn tööandja-pensioni sisseviimine, vahendasid ERR uudised intervjuud «Terevisioonile».

«Tegemist on kogumispensioni ühe liigiga, kus sissemakseid teeb tööandja. Sissemakseid hakatakse tegema kohe, kui inimene tööle asub,» selgitas Rahuoja.

Rahuoja sõnul arutab valitsus kindlasti mitmeid eripensionite süsteemi muutmise võimalusi, et muuta süsteem jätkusuutlikumaks ja õiglasemaks, sest Eestis on erinevate pensionide vahed liiga suured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles