Soome pürib globaalseks internetiliikluse keskuseks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Micosofti juht Steve Ballmer lubas soomlastele andmekeskust Nokia mobiiliüksuse ostmise teate järgsel pressikonverentsil.
Micosofti juht Steve Ballmer lubas soomlastele andmekeskust Nokia mobiiliüksuse ostmise teate järgsel pressikonverentsil. Foto: Markku Ulander/AP

Soome soovib saada Aasiat ja Euroopat ühendavaks internetiliikluse keskuseks.

Parima stsenaariumi realiseerumisel muutuvad metsatööstuse poolt hüljatud kinnistud valdavalt andmekeskusteks, milles surisevad rahvusvaheliste suurfirmade andmekeskuste serverid, kirjutab Kauppalehti.

Soome valitsus on otsustanud ehitada Saksamaalt Läänemere kaudu internetikaabli, mille läbilaskevõime on praegusest, mis tuleb Rootsist, mitukümmend korda suurem.

Soomes on suurteks andmekeskustest praegu laiendamisel olev Haminas asuv Google’i andmekeskus, Mäntsälässe ehitatav nn Vene Google’i Yandex andmekeskus ning Põhja-Soome tulev Microsofti andmekeskus.

Lisaks neile ehitavad suuri andmekeskusi Apple, Facebook ja Amazon. Ilma korraliku ühenduseta uusi investeeringuid aga ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles