Advokaat: Eestil puudub tulevikuvisioon

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Papp
Sven Papp Foto: Raidla Leijins & Norcous

Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous vandeadvokaat ja partner Sven Papp arvab, et maailmas elab ilus mälestus Eesti eduloost - kiirest erastamisest, Thatcherlikest reformidest ja Skype'st. 

«Paraku on aga isegi Skype juba kümne aasta tagune lugu. Uut visiooni Eestist pole ja ei tea palju ja kaua Skype'i helk enam tänaseid GrabCADi, FitsMe ja TransferWise'i taolisi ettevõtteid soojendab,» räägib Papp.

Tema sõnul on Eesti jaoks täna uus see, et finantskriisi survel on paljud rahvusvahelised firmad oma konsolideerimisplaanides Eestist, kui perifeeriast hoopiski välja tõmbumas. «Pariisist ja Londonist vaadatuna ei aita meid palju, et oleme tublid ja kokkuhoidlikud ning majandame kasumlikult. Kui kasumimiljonid jäävad vaid ühekohaliste euronumbrite piiridesse, siis ei motiveeri see Londonist küll kedagi siia investeerima. Kindlasti ei ole abiks meile ka see, et järjest vähemaks jääb riike, kust Eestisse saab otselennuga,» lisab ta.

«Eesti majanduses on hetkel rahvusliku kapitali renessanss - edukalt on tagasi ostetud Eesti Meedia, Tallina Küte, Veolia keskkonnateenused ja teised. See ei ole kindlasti mitte halb, aga milline on Eesti tulevikuvisioon? Paraku tuleb laiutada käsi ja tõdeda, et seda tõesti lihtsalt pole,» lõpetab Papp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles