Techradar ennustab iPhone 5Sile edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i uus lipulaev iPhone 5S
Apple'i uus lipulaev iPhone 5S Foto: SCANPIX

Briti tehnoloogiauudiste keskkonna Techradar ajakirjanik Gareth Beavis tutvus eile õhtul esitletud uue Apple´i nutitelefonide lipulaeva iPhone 5S-iga.

Uue iPhone 5S põhilisteks erinevusteks võrreldes eelmisel aastal esitletud 5-ga on võimekam protsessor, parem kaamera ning sõrmejäljelugeja. Ka graafikaprotsessor ning aku on eelkäijaga võrreldes paremate näitajatega.

Nagu oligi arvata, hakkab telefon jooksutama uut iOS 7 tarkvaraplatvormi, mis Techradari poolt katsetatuna oli kohati küll veidi aeglane või hüplik, samas oli tegu aga ka veel beetaversiooniga, lõplikus versioonis peaks kõik kitsaskohad eemaldatud olema.

iPhone 5Si disainis ei ole eelkäijaga võrreldes märgata erilisi edasiminekuid, korpus on suures osas sarnane eelmise aasta mudelile ehk Apple hoiab aus traditsiooni, mille kohaselt hoitakse ühte korpust elus kahe mudeli jooksul. Teine mudel on siis esimese kaasajastatud tehniliste ja tarkvaraliste näitajatega variant.

Valida on kolme värvitooni vahel - hõbedane, kuldne ja kosmosehall, mis tähendab, et tarbijatel on iPhone´i puhul senisest ühe tooni võrra suurem valik.

Üheks olulisemaks uuenduseks on kindlasti sõrmejäljelugeja. See toimib lihtsalt - telefon logib kodunuppu vajutades ise telefoni automaatselt sisse. Techradari hinnangul toimib see kiirelt, sujuvalt ning paneb unustama, et seadmesse sisselogimiseks on üldse mingit turvalahendust vaja rakendada.

Apple on selle jaoks ka vaeva näinud - sensori seadistamisel tuleb sõrme nupule asetada erinevate nurkade all, mistõttu toimib hiljem sisselogimine olenemata sõrme paigutusest nupul kiirelt ja sujuvalt.

Techradari hinnangul annab see süsteem silmad ette konkureeriva platvormi Androidi Face Unlock rakendusele. Sellega demonstreerib Apple Beavise hinnangul võimsalt võimalusi, mis avanevad ettevõttele, mis arendab riistvara koos tarkvaraga.

Hetkel toimib sõrmejäljelugeja vaid iPhone 5Sil, samas on seda oodata ka ehk tulevaste tipptelefonide Samsung Galaxy S5 ja HTC One Maxi puhul.

Apple on iPhone 5Si kaamera puhul läinud pea sama teed, mis HTC oma One´iga ehk suurendanud sensori suurust ning suurendanud samas ka ühtlasi pikslite mõõtusid.

Kaameraga on võimalik teha 10 fotot sekundis ning 120 kaadrit sekundis 720p HD kvaliteediga. Salvestatud materjali esitust on võimalik kiiremaks ja aeglasemaks muuta vaid sõrmeliigutuse abil, mis Beavise hinnangul toimis üsna sujuvalt ja intuitiivselt

Üheks uuenduseks on ka uus M7 graafikaprotsessor, mis lubab telefonil muuhulgas jälgida gürsokoobi, kiirendusanduri ja kompassi näitajaid, koormamata sellega põhiprotsessorit.

Apple´i hinnangul on see tervise- ja spordirakenduste kasutajatele suurepäraseks uudiseks ning samuti peaks pikenema sellega ka aku kestvus.

Techradari varajane hinnang

iPhone 5S ei ole päris mitme tehnilise näitaja poolest turuliider, samas ei ole see ka kunagi Apple´i põhiliseks strateegiaks ka olnud.

Tarbijate seas on suur hulk inimesi, kes soovivad kasutada väiksema ekraaniga seadmeid, soovimata üle minna viietollistele ja veel suuremate ekraanidiagonaalidega telefonidele. Tänu parema kvaliteediga kaamerale ning telefoni sisselogimist kiirendavale sõrmejäljelugejale ei saa öelda, et väiksemate mõõtudega telefon suurematele Androidi konkurentidele elegantsi poolest alla jääks. Kuigi seadme hind on paljudele kindlasti liiga kõrge, on end iOSi platvormiga sidunud tarbijad uue telefoniga ilmselt väga rahul.

Techradari hinnangul peaks Apple´i juurde tagasi pöörduma ka need kasutajad, kes aku- või leviprobleemide tõttu ettevõtte telefonide kasutamisest loobusid, kuna tegu paistab olevat ühe stabiilseima Apple´i seadmega. Ühtlasi kannab 5S edasi ka Apple´i kõrge kvaliteediga disaini traditsiooni.

Tänu uuenenud värvivalikule ning riistvara- ja tarkvarauuendustele ennustab Techradar, et 5S-ist saab Apple´i enimmüüdud nutitelefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles