Verizon teeb rekordmahuga võlakirjaemissiooni

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verizoni ja Vodafone'i logod.
Verizoni ja Vodafone'i logod. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

USA mobiilioperaator Verizon kavatseb müüa võlakirju mahuga 49 miljardit dollarit, mis on peaaegu kolm korda suurem kui senine rekordemissioon, mille Apple tegi aprillis.

Ettevõte vajab raha oma osaluse väljaostmiseks Euroopa suurimalt mobiilioperaatorilt Vodafone 130 miljardi dollari eest.

Verizon on saanud investorite tellimusi juba üle 90 miljardi dollari eest, kirjutab The Wall Street Journal. Ettevõte kavatses esialgu müüa väärtpabereid 20 miljardi dollari eest kuid mahtu suurendati korduvalt, sest tellimused muudkui tulid ja tulid.

Võlakirjade müük teeb ettevõtte mittefinantssektori suurimaks võlakirjade emiteerijaks, kelle poolt olevate võlakirjade maht saab olema peaaegu 100 miljardit dollarit. Praegune rekord, 76 miljardit dollari, on mobiilioperaatoril AT&T.

Tööstuskonglomeraadil General Electric, kellel on ka finantsüksus, olemasolevate võlakirjade maht on 224 miljardit dollarit.

Võlakirjade, lunastamistähtajaga 10 kuni 30 aastat, intress jääb vahemikku 2,25 kuni 2,65 protsenti. Võlakirjade müük peaks toimuma täna.

Apple’i müüs aprillis võlakirju 17 miljardi dollari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles