Paet: EXPO annab Eestile hea võimaluse enda tutvustamiseks Hiinas ja Aasias

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet kohtus täna Hiina asevälisministri Zhang Zhijuniga, kohtumisel räägiti Eesti ja Hiina majandussuhetest, sealhulgas 2010. aastal Šanghais toimuva EXPOga seonduvast ning riikidevahelisest koostööst hariduse ja kultuuri valdkonnas.

Rääkides Hiina asevälisminister Zhijuniga 2010. aastal Šanghais toimuvast EXPO maailmanäitusest, ütles välisminister Paet, et Eesti valmistub ürituseks põhjalikult, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Soovime võimalikult hästi kasutada võimalust Eesti tutvustamiseks ning meie kontaktide tihendamiseks nii Hiina kui teiste Aasia regioonis tegutsevate riikide ja ettevõtjatega,» sõnas Paet. «Eesti kavandab koostöös Hiina partneritega Šanghais ka mitmeid kultuuriüritusi. Loodame näiteks esitleda eesti keelest hiina keelde tõlgitud valikut eesti muinasjuttudest,» lisas ta.

Välisminister Urmas Paeti sõnul soovib Eesti jätkuvalt tihendada majandus- ja kaubandussuhteid Hiinaga. «Järgmise aasta algul plaanime ka Eesti-Hiina Majandusühiskomisjoni kogunemist Tallinnas, et edasist koostööd arutada,» ütles Paet.

Välisminister Urmas Paeti sõnul areneb edukalt ka Eesti ja Hiina hariduskoostöö. «Eesti kõrgkoolides on õppimas üle 100 Hiina noore ning loodame, et ka Hiinas haridust omandavate Eesti noorte hulk tasapisi kasvab,» ütles Paet.

«Haridus- ja teaduskoostöö tihendamisele aitaks veelgi kaasa kõrgharidusdiplomite ja kvalifikatsioonide vastastikuse tunnustamise lepingu allkirjastamine,» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles