Põhja-Tallinnasse plaanitakse uut tervisekeskust

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale uue tervisekeskuse avamist tuleb ka kõne alla Pelgulinna polikliiniku sulgemine.
Peale uue tervisekeskuse avamist tuleb ka kõne alla Pelgulinna polikliiniku sulgemine. Foto: Peeter Langovits

Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) plaanib viie aasta jooksul rajada Põhja-Tallinnasse uue tervisekeskuse.

«Kavandame Põhja-Tallinnasse tervisekeskust, kus lisaks Lääne-Tallinna Keskhaigla eriarstiabi pakkuvate teenuse osutajatele ning diagnostilisele profiilile on kaasatud ka perearsti teenust pakkuvad organisatsioonid ning tervishoiuga seotud ettevõtted - apteek ja muud sarnast,» ütles LTKH juhatuse liige Märt Kõlli BNS-ile.

Konkreetset asukohta ei ole veel valitud, kuid Kõlli hinnangul peaks asupaik olema hõlpsasti ligipääsetav Sõle tänavalt ning samas jääma trammitee lähedusse.

«Põhja-Tallinna Tervisekeskuse asukoht on kavandatud lähemale linnaosa keskpunktile ja viimase realiseerimine on seotud nii linnaarenguliste protsesside käivitumisega linnaosas kui ka Euroopa Liidu ja Riiklike ning Linnaliste toetustega, mis suunatud Tervishoiuga seotud hoonetesse,» lisas Kõlli.

Lisaks mainitud tulevikustsenaariumile jätkab keskhaigla ambulatoorse teenuse osutamist organisatsiooni keskmes – Paldiski mnt 68 kinnistul, kuhu nähakse ette kogu ettevõtte aktiivravi tegevuse koondumist, sõnas Kõlli.

Peale uue tervisekeskuse avamist tuleb ka kõne alla Pelgulinna polikliiniku sulgemine ja Sõle 16 kinnistu müük, mille uue detailplaneeringuga plaanitakse sinna seniste hoonete asemele kaheksat ärihoonet ja elamut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles