Jehe: Arengufond peaks muutustega kaasas käima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe.
Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe. Foto: Raigo Pajula

Täna Arengufondi nõukogu esimeheks nimetatud ettevõtja Ville Jehe ütles, et kuigi Arengufond on oma eesmärke täitnud ja seda tegevust peaks jätkama, siis keskkond on siiski selle institutsiooni loomisest saadik muutunud.

Nimelt on Jehe sõnul Eesti riik vahepeal aru saanud, et ta peaks ka ise riigi asju juhtides efektiivsem ja läbimõeldum olema ning kuna riigil on mitmeid institutsioone, mis otsapidi kokku puutuvad, näiteks Kredex, Arengufond ja EAS, siis peaks nende koostöö senisest aktiivsem olema.

«Tulevik nõuab, et nende organisatsioonide koostöö oleks oluliselt tugevam ja tihedam. Esimesed sammud on selleks juba ka astutud,» rääkis Jehe.

Jehe hinnangul on neil institutsioonidel küll erinevad spetsiifilised eesmärgid, aga need kõik peaksid toetama samu sektoreid.

«Kui igaüks teeb endale ise pikaajalise strateegia, keda toetada, siis suures osas need tõenäoliselt küll kattuks, aga see poleks siiski nii efektiivne kui koostöö,» selgitas Jehe.

Prioriteetsed valdkonnad on Jehe sõnul riigil praegu IKT, e-meditsiin ja rohemajandus ehk ressursside säästlikum kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles