Eesti Energia rahamasin tõrgub endiselt

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia õlitehase direktor Igor Kond (vasakul) ja Eesti Energia juht Sandor Liive loodavad, et Auvere tööstus hakkab peagi täisvõimsusel tööle.
Eesti Energia õlitehase direktor Igor Kond (vasakul) ja Eesti Energia juht Sandor Liive loodavad, et Auvere tööstus hakkab peagi täisvõimsusel tööle. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia insenerid teevad meeleheitlikke pingutusi, et panna tööle 225 miljonit eurot maksnud õlitehas.

Eesti Energia pidi laskma oma uues õlitehases ümber ehitada keeruka suitsugaaside torustiku, sest see oli valesti projekteeritud.

Lahendus oli üsna lihtne: et torus liikuva gaasi rõhku vähendada, tuli torustik asendada pisut jämedamaga. Siiani jätkuvad aga katsetused, kas neli tigukruvi peavad kuumusele vastu.

Õlitehase käivitusjuht Jaanus Rattur märkis, et kui midagi «kriminaalset» ei leita, siis täna algab uus katse.

Rattur on tõsine, õlitööstuse direktori Igor Kondi toon on pisut lõbusam, kõige elurõõmsam on aga Eesti Energia juht Sandor Liive ise. Kolme mehe eesmärk on veenda avalikkust, et tehas on heas korras, mehaanilised vead avastatud ja kõrvaldatud ning peatselt kroonib proovikäivitamist täisvõimsusel töö, mis toob Eesti Energiale miljoneid eurosid aastas.

Tehas on läinud maksma 225 miljonit ja esialgsete lubaduste järgi oleks pidanud tööle hakkama juba umbes aasta tagasi. Liive märkis, et ilmselt kogu 225 miljonit eurot peaehitaja Outotecile välja ei maksta.

Tehase seisak on läinud firmale maksma hinnanguliselt umbes 60 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles