Elering: põhivõrgu omanikuvahetus ei tõsta gaasi hinda

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas hakkab ka elektrit müüma.
Eesti Gaas hakkab ka elektrit müüma. Foto: Kristjan Teedema

Elering ei nõustu Eesti Gaasi väitega nagu tooks gaasi põhivõrgu võimalik ost Eleringi poolt automaatselt kaasa gaasi ülekandeteenuse kallinemise.

Eleringi maagaasi ärisuuna juhi Janek Parkmani sõnul puudub gaasi võrguteenuse hinnal otsene seos võrgu omandi küsimusega, teatas Eleringi pressiesindaja Ain Köster ERRi uudisteportaalile.

«Võrguteenuse hind sõltub võrgu arendamisele ning haldamisele tehtavatest kulutustest. Riigile kuuluva äriühinguna on nii võõr- kui omakapitali eeldatav hind Eleringi jaoks eraomanikuga võrreldes madalam ning see võimaldab võrku väiksemate kuludega hallata,» märkis Parkman ja lisas, et gaasi hinda saaksid nad mõjutada turu arendamise kaudu.

Parkman tõdes,et Eestis tõuseb gaasi hind aasta-aastalt ning selle valguses on Eesti Gaasi väide, nagu tooks gaasi põhivõrgust loobumine Eestile taas kaasa hinnatõusu, äärmiselt küüniline.

«Elering soovitab põhivõrgu eraldamise võimalikult kiiresti läbi viia, et astuda sammuke avatud gaasiturule lähemale ning seeläbi sundida Eesti Gaasi mõtlema pisut ka Eesti tarbijate ning vähem enda rahakoti täitmise peale,» lisas Parkman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles