Baltikumis saab kõige odavamalt tankida Eestis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Baltikumi pealinnades asuvate Statoili bensiinijaamade hinnavõrdlusest selgub, et nii mootoribensiini kui ka diislikütuse liitri eest tuli täna keskpäeval Tallinnas maksta kõige vähem.

 Kõige kallimad kütusehinnad on Leedu pealinnas Vilniuses, kus bensiini liiter maksab 7,9 senti ja diislikütus 2,2 senti rohkem kui Tallinnas, teatas Statoil. Riiaga võrreldes maksab mootoribensiin Eestis 2,4 senti ja diislikütus 1,9 senti vähem.

 Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tarne- ja logistikajuhi Teedo Meltsa sõnul tagab Eestis madalad kütusehinnad siinne väga tihe konkurents. «Eestis on 1000 elaniku kohta kõige rohkem tanklaid ja see tagab tiheda konkurentsi ning madalamad hinnad,» rääkis Melts

Ta lisas, et olukorras, kus diislikütuse aktsiis on Eestis oluliselt kõrgem ja mootoribensiini aktsiisid on üldises plaanis Baltikumis samal tasemel, on Eesti kütusehinnad väga madalad võrreldes teiste Balti riikidega.  Melts tõi välja, et sisseostuhinnad on Euroopa riikides üldiselt samal tasemel, sest need on seotud maailmaturuhindadega ja muutuvad sarnaselt aktsiatele igal pangapäeval.

Eestis on kütuse käibemaksumäär võrreldes Läti ja Leeduga ühe protsendi võrra madalam.

«Allolevas tabelis on tegemist üldiste jaemüügihindadega, millest võivad Eestis tegelikud jaehinnad piirkonniti olla veel kuni 6,6 senti soodsamad,» rääkis Melts

Hinnad täna keskpäeval Baltikumi pealinnades eurodes:

 

Vilnius

Riia

Tallinn

95 miles

1,434

1,379

1,355

98 miles Plus

1,457

1,421

1,395

Diislikütus miles

1,367

1,364

1,345

Aktsiisimäärad Balti riikides eurot liitri kohta:

 

Vilnius

Riia

Tallinn

Mootoribensiini aktsiis

0,434

0,410

0,423

Diislikütuse aktsiis

0,330

0,330

0,393

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles