Märten Rossist sai rahandusministeeriumi asekantsler

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märten Ross
Märten Ross Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsleri kohale välja kuulutatud avaliku konkursi võitis kunagine Eesti Panga asepresident Märten Ross.

Varem Eesti ja Soome keskpankades töötanud Ross asub tööle 7. oktoobrist 2013, teatas minsiteerium.

«Rahandusministeeriumi asekantsleri töö seondub erialaselt minu senise ametialase ettevalmistuse ja töökogemusega, mis loovad hea pinnase panustamaks nii finantspoliitika väljaarendamisse kui ka rahvusvahelise koostöö edendamisse,» ütles Ross.

Märten Ross sündis 26. juulil 1971 ning lõpetas 1993. aastal  Tallinna tehnikaülikooli tootmise ökonoomika  ja juhtimise erialal ja sai sotsiaalteaduste magistrikraadi Stockholmi Ülikoolist.

Rahandusministeeriumi asekantsleri kohale asumiseni töötab Ross Soome Panga rahapoliitika ja majandusuuringute osakonna nõunikuna  rahapoliitika väljatöötamise ning euroala majandusolukorra ja –poliitika seire valdkonnas.

Soome Pangas alustas ta tööd 2011. aastal. Samal aastal nõustas ta Eesti peaministrit analüüsides 2007-2009 kriisikogemust.

Aastatel 1992-2011 töötas Märten Ross Eesti Pangas. 2000-2011 oli ta Eesti Panga asepresident. 1992-2000 töötas ta keskpangapoliitika osakonnas, alates 1998 juhataja kohusetäitjana ja juhatajana.

Lisaks on  Ross olnud statistikanõukogu liige, ajutise eelarvemuudatuste töögrupi kaasesimees (2009), Vabariigi Presidendi mõttekoja liige ning osalenud oluliste rahanduspoliitiliste eelnõude ettevalmistamisel.

Ross on pidanud loenguid Tallinna tehnikaülikooli ja Tartu ülikooli tudengitele.

Finantspoliitika ja välissuhete asekantsleri haldusalas on rahandusministeeriumis Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakond, avalike suhete osakond, kindlustuspoliitika osakond, finantsturgude poliitika osakond ning ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles