Alta tahab Oliver Kruudalt Tere ja Kalevi hinda alla kaubelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Oliver Kruuda.
Ärimees Oliver Kruuda. Foto: Raigo Pajula

Alta Capital himustab endiselt Tere piimakombinaati ja Kalevi toidutööstusi, kuid seda varasemast soodsama hinnaga.

Indrek Rahumaa juhitav Alta Capital ning Oliver Kruuda kureeritavate Tere ja Kalevi toidutööstuste müümise osas sõlmiti leping mullu sügisel. Mai lõpus see peatati, sest Alta ei leidnud tehinguks vajalikku raha.



Toona kinnitas Alta, et mingeid põhimõttelisi erimeelsusi tehingu osas polnud. Nüüd tunnistab Rahumaa aga, et nende firma on toidutööstustest jätkuvalt huvitatud, kuid läbirääkimistel tahetakse mitmeid seniseid tingimusi muuta.



Firma üks soov puudutab ka Tere ning Kalevi ostuhinda. Kalevi kommivabriku ning teiste samasse kontserni kuuluvate toidutööstuste hind küündis 660 miljoni kroonini. Tere maksumust osapooled avaldanud ei ole, kuid asjatundjate hinnangul võib see summa olla vähemalt sama suur.



Millistes küsimustes Alta veel läbi rääkida tahab ning miks firma müügihinnaga enam rahul ei ole, ei soostunud Rahumaa eile Postimehele avaldama.



Ebalevaks jäi ta ka ennustamisel, millal ning kas üldse tehing teoks saab. «Me oleme ajaliseks raamistikuks öelnud teise poolaasta,» märkis Rahumaa.



Samas andis ta mõista, et ei pelga nagu võiks Kruuda firmad müüa mõnele teisele huvilisele. «Me oleme toimuvaga päris hästi kursis,» kinnitas Rahumaa.



Tere ja Kalevi suuromanik Oliver Kruuda on varem kinnitanud, et enam kui poole aasta jooksul on firmade vastu huvi tundnud 16 erinevat organisatsiooni, kellega Altaga sõlmitud lepingu kehtivuse ajal mingeid läbirääkimisi ei peetud.



Lepingu järgi oleks Altale pidanud üle minema piimatööstus Tere ja Meieri transport ning Kalevi kontsernist Kalev Chocolate Factory, Kalev Jõhvi Tootmine, Kalev Paide Tootmine, Valmetek Invest, Vilma ja Maiasmokk.



Tehingu lõpetamise tähtaega pikendati talve jooksul korduvalt, sest Alta ei suutnud vajalikku raha leida.


 Pärast seda kui leping mai lõpus peatati, püsib õhus küsimus, kas Kalev peab Altale tagasi maksma 93,9 miljoni krooni suuruse ettemaksu. Mõlemad firmad peavad raha enda omaks, kuid väga tuliselt selle üle veel vaidlema hakanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles