ID-piletite äri läks Toivo Annusega seotud firmale

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Sertifitseerimiskeskus müüs oma ID-pileti keskkonda opereeriva tütarettevõtte Ühendatud Piletid aktsiaseltsile PoohTech, mille omanikeringi kuulub ka Skype'i eestlasest kaasasutaja Toivo Annus.


Sertifitseerimiskeskus, mis on ID-piletite keskkonda edukalt opereerinud enam kui viis aastat, otsustas 15. oktoobril müüa ID-pileti valdkonnaga seotud ettevõtte osa tütarettevõttele Ühendatud Piletid, kuhu kaasatakse investorina AS PoohTech.

Toimunud muudatuse põhjus on uute investeeringute vajadus, mis võimaldaks laiendada pakutavate piletimüügilahenduste hulka ja klientide paremat teenindust, teatasid osapooled täna.

Tänu uue ettevõtte selgele fookusele ja uutele investeeringutele muutub teenus klientidele senisest paremaks.

«Valisime pakkujate seast PoohTechi eelkõige tema asutajate hea finantstausta, pikaajaliste strateegiliste visioonide ja kõrge tehnilise võimekuse pärast. Oleme kindlad, et meie senised ID-pileti kliendid saavad ka edaspidi kõrge kvaliteediga teenust tarbida,» ütles Sertifitseerimiskeskuse juht Kalev Pihl.

Ühendatud Piletite OÜ juht Ain Järv ütles E24'le, et ID-piletite äri on perspektiivikas ning kui hetkel langeb selle põhirõhk just ühistranspordipiletite müügile, on edaspidi kavas tegevust laiendada ka uutesse piletitoodetesse. Hetkel ulatub ettevõtte käive aastas ca 10 miljoni kroonini.

«ID-pileti valdkond on väga innovaatiline ja perspektiivikas. Oleme orienteeritud pikaajalisele ärile ning kindlad, et muudatusest võidavad ennekõike kliendid,» märkis ka investor Toivo Annus.

Ain Järve sõnul ulatub kogu tehingu hind ca 10 miljoni kroonini.

ID-pilet (virtuaalne pilet) on ID-kaardile tuginev toodete ja teenuste eest maksmise ja kontrollimise süsteem.

AS PoohTech on asutatud 2006. aastal fookusega e-makselahendustele ja nende võimalikule ekspordile teistesse riikidesse.

2007. aastal osteti Lätist e-maksete äri SIA Cmart, millega opereeritakse Lätis 250 punktiga kommunaalmaksete süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles