Nils Niitra: viletsa praksisega arstid

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Sille Annuk

Sampo panga uuel Iseka-programmil on lisaks tobedale nimele veel mõned hädad. Pank tahab hakata tuhandete perede rahaasjades regulaarselt ja üsna detailselt tuhnima, mina ei näe siin muud põhjust kui kasvavat soovi oma kliente kontrollida.

Doktor pankur ei küsi inimeselt enne pere-eelarve koostamisele asumist selleks luba, vaid sõrad tuleb ise ja konkreetselt vastu ajada. Pealetükkivad klientide nõustamised ületavad hea maitse piiri isegi siis, kui need vastavad andmekaitseseadusele.

Inimene kutsutakse panka, kus ta raiskab oma tööpäevast kuni tunni. Lisaks rahaasjades sorimisele püüab doktor pankur määrida pähe veel rohkem lepinguid, kui seni sõlmitud.

Pankurid tavatsevad end nüüd millegipärast võrrelda arstiga, kes ravib pere finantsolukorda. Tohter-pankurid unustavad aga millegipärast ära, et nende kasumiahnusele rajatud retseptid on üks põhjustest, miks maailmamajandus on praegu koomalähedases seisundis. Kas me tahaksime saada sellise praksisega arstidelt raviteenuseid?

Kogu selle tunniajalise vestluse tulemusena sain mina ja ilmselt mõnigi teine kunde teada, et tulevikus saab pangalt vähem soodustusi kui enne suurejoonelise ja paljureklaamitud Iseka starti. Varsti tuleb pangavahetuskuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles