Eesti uute tööstustellimuste kahanemises esikolmikus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: Priit Simson

Eurotsooni uute tööstustellimuste maht kasvas augustis 2 protsenti ehk pea viimase kahe aasta kiireimas tempos. Aastataguse ajaga võrreldes on kogu euroliidus kahanemine aga peaaegu neljandik ning Eesti seisab kolme kõige kehvema riigi seas, selgub Eurostati andmetest.


Augustikuuga võrreldav kasv oli eurotsoonis viimati 2007. aasta detsembris ning tugevad tulemused õhutavad lootusi  Euroopa, eriti eurotsooni majandus hakkab tõepoolest jalgu alla saama. Senini on levinud kahtlused, et toibumine tugineb vaid valitsuste tugipakettide najal ning tagasilangus on väga tõenäoline.

Suurima kasvu tegid tellimused kuuga Slovakkias (11,8 protsenti) Tšehhis (3,2 protsenti) ja Prantsusmaal (3 protsenti). Suurim kukkumine toimus aga Iirimaal (-14,6 protsenti), Poolas (-10,6 protsenti) ja Itaalias (-6,4 protsenti).

Aastataguse ajaga võrreldes kahanesid tellimused kõige rohkem Leedus (42,3 protsenti), Soomes (37,1 protsenti) ja Eestis (37,1 protsenti). Kolm kõige väiksema langusega riiki on Slovakkia (-6,3 protsenti), Prantsusmaa (-12 protsenti) ja Tšehhi (-13,6 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles