Elion kaotas käivet ja kasumit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion lubab interneti- ja telefoniühenduse peatset taastumist.
Elion lubab interneti- ja telefoniühenduse peatset taastumist. Foto: Internet

Elion grupi käive vähenes kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 11,7 protsendi võrra 783 miljoni kroonini, kulumieelne ärikasum kahanes 2,8 protsenti ja oli 240 miljonit krooni.

Käibelangus oli eelkõige seotud telekommunikatsiooni- ja IT-kaupade müügimahu vähenemisega ning kõneteenuste ja rahvusvaheliste sidumisteenuste minutimahu langusega, teatas ettevõte.

Elion grupi tegevuskulud kahanesid lõppenud kvartalis 2008. aasta sama perioodiga võrreldes 15 protsenti, ulatudes 542 miljoni kroonini.

Põhiosa tegevuskulude vähenemisest tulenes kaupade jaemüügimahtude, rahvusvaheliste sidumisteenuste ning kõneteenuste minutimahtude kahanemisega seotud otsemüügikulude langusest kokku 50 miljoni krooni väärtuses.

Elioni IP- ja kaabeltelevisiooni klientide arv kasvas kolmandas kvartalis 6000 võrra, ulatudes kvartali lõpuks 94 400ni.

Kui teises kvartalis langes Elioni ajaloos esmakordselt interneti püsiühenduste arv, siis kolmandas kvartalis kasvas see näitaja taas 1700 ühenduse võrra ja oli septembri lõpuks 176 800.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles