ETV: kinnisvaraturg jaheneb ka Saaremaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kõrgete kinnisvarahindade poolest Eestis esiviisikusse kuuluval Saaremaal on samuti märgata kinnisvaraturu jahenemist: aastataguse ajaga võrreldes on oluliselt vähenenud kinnisvaraga tehtavate tehingute arv.

Nii arendajate kui ka kinnisvarafirmade hinnangul ootavad-loodavad ostjad siiski veel suuremat hinnalangust. Praegu on Saaremaal müügis üle 1500 erineva kinnisvaraobjekti, teatas «Aktuaalne kaamera».



«Kuna talveperioodil on alati vähe tehinguid, siis kindlasti oli see talv eriti vaikne,» ütles kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Piia Järveots. «Müüjad ei tahtnud veel hinda langetada lootuses, et hinnad ei lange. Ostjad loomulikult ootavad, et hinnad langeksid.»



«Ehitusmaterjal paraku odavamaks ei lähe. Kogu transport on kallimaks läinud,» rääkis kinnisvaraarendaja Erich Arro. «Aga probleem on see, et tehakse seda ajakirjanduslikku müra, et hind ikka langeb ja langeb. Ja tänu sellele on see klient ka väga passiivseks muutunud. Aga kui kaua ta ootab - me keegi ei tea.»



Kinnisvaratehinguid teevad Saaremaal valdavalt siiski saarlased ise. Kümme aastat tagasi Saaremaal soomlastele kohalikku kinnisvara vahendama hakanud Kulla kinnisvara juhataja kinnitas, et kümne aasta taguse ajaga võrreldes on soomlastega sõlmitud kinnisvaratehingute hulk vähenenud pea poole võrra.



«Nad paraku ei ründa siia,» ütles Kulla Kinnisvara juhataja Kulla Juutinen. «Huvi inimestel on aga see on jahtunud võrreldes varasemaga. Arvan, et põhjus selles on kindlasti ka hindade väga ränk tõus.»



Aastaid tagasi soomlaste poolt soetatud kinnisvara on hoopis müüma hakatud.



Eelmisel aastal tehti Saaremaal 2192 kinnisvaratehingut koguväärtuses üle miljardi krooni. Tänavu nelja kuuga on kinnisvara omanikku vahetanud ligi 700 korral.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles