Kortermajade liftid vajavad uuendamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liftišaht
Liftišaht Foto: Peeter Langovits

Korteriühistute liit taotleb rahalist abi kortermajade liftide uuendamiseks, millest paljud on väga halvas korras.


Korteriühistute liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on tegemist äärmiselt olulise probleemiga, mida peaks endale teadvustama iga liftiga kortermaja, sest kaalul on korteriomanike turvalisus.

Tehnilise järelevalve ameti teatel on 45 protsenti ehk pea pooled kasutusel olevatest liftidest vanemad kui 25 aastat ning enamus neist ei ole läbinud põhjalikku uuenduskuuri. Mardi sõnul nõuab liftide uuendamine korteriühistutelt suuri väljaminekuid, seepärast
piirdutakse tihti vaid hädatarvilike töödega, mis aga võivad osutuda ebapiisavaks.


Korteriühistud ükski seda probleemi ei lahenda, seepärast teeb nõukoda majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kaasata Euroopa Liidu struktuurivahendeid kortermajade liftide uuendamiseks, samuti tuleb kaardistada liftide tehniline olukord.

Mardi sõnul on krediidi ja ekspordi garanteerimise Sihtasutusel KredEx olemas vajalikud kogemused struktuurivahendite haldamiseks ning korteriühistutega suhtlemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles