Euroopa Komisjon sooviks, et piimasõjad jääksid ajalukku

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgias kallati piimasõja käigus põldudele kolm miljonit liitrit piima.
Belgias kallati piimasõja käigus põldudele kolm miljonit liitrit piima. Foto: AFP / Scanpix

EP saadikud nõuavad, et ELi majanduse taastamise kavale eraldataks 1,5 miljardit eurot uutest vahenditest ning piimafondile 300 miljonit eurot.

Parlamendisaadikud hääletasid täna läbi 2,1-kilose virna muudatusettepanekuid 2010. aasta eelarve projekti kohta, seisab komisjoni pressiteates.

Üks parlamendi nõudmistest 2010. aasta eelarve läbirääkimistel oli uus piimafond piimakriisi lahendamiseks.

Piimafondi eesmärk on soodustada piimasektori ümberkorraldamist seoses piimakvootidest järk-järgult loobumisega, fond rahastaks näiteks vähem soodustatud alade toetusmeetmeid, müügiedendust ning alternatiivsete sissetulekuallikate otsimist.

17. septembril palus parlament suure häälteenamusega piimafondi loomist, eelarvekomisjon tegi ettepaneku eraldada fondile 300 miljonit eurot ning täiskogu toetas seda ettepanekut.

Majanduskriisi leevendamiseks küsivad parlamendiliikmed majanduse taastamise kava energiaga seotud osade rahastamiseks 1,5 miljardit eurot maksetena (1,98 miljardit eurot kulukohustustena), mis peaks olema «värske raha», mis ei tohiks tulla teistelt eelarveridadelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles