Hiina majandus kasvas 8,9 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööline täna Pekingi finantskeskuses Euroopa kaupu müüva  kaubanduskeskuse ees. Hiina majandus kasvas kolmandas kvartalis 8,9 protsenti.
Ehitustööline täna Pekingi finantskeskuses Euroopa kaupu müüva kaubanduskeskuse ees. Hiina majandus kasvas kolmandas kvartalis 8,9 protsenti. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma suuruselt kolmas- Hiina majandus tegi valitsuse turgutuspakettide toel kolmandas kvartalis aasta suurima, 8,9-protsendilise kasvu.


Üheksa kuu kokkuvõttes on Hiina majanduskasv 7,7 protsenti, mis tähendab et üsna suure tõenäosusega suudetakse aasta kokkuvõttes valitsuse eesmärgiks seatud 8-protsendiline kasv täita.

Hiinast loodetakse nii USA kui Euroopa majanduste kriisist väljatoojat, kuigi osad analüütikud eesotsas New Yorgi ülikooli professori Nouriel Roubiniga on väitnud, et riigi majandus on maailmamajanduse kriisist välja vedamiseks liiga väike.

Samas hoiatavad analüütikud, et muu maailma surutise taustal praegu eredalt silma paistev Hiina peaks jätkusuutlikuks arenguks valitsuse rahasüstide kõrval ka muid kasvumootoreid leidma.

Teises kvartalis kasvas Hiina majandus 7,9 protsenti ning aasta esimese kolme kuuga 6,1 protsenti, mis on enam kui kümne aasta kõige nõrgemad tulemused.
2003. aastast kuni üleilmse finantskriisi puhkemiseni nautis Hiina kahekohalist majanduskasvu numbrit.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles