LHV: Telekomi rahavoog tõotaks edaspidigi korralikke dividende

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi tütarettevõtte EMT kell Viljandi bussijaamas.
Eesti Telekomi tütarettevõtte EMT kell Viljandi bussijaamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Telekomi tulemused jäid küll veidi LHV prognoosidele alla, kuid ettevõtte rahavoog põhitegevusest on jätkuvalt tugev ning lubaks edaspidigi dividende maksta, lausus LHV Panga analüütik Kristo Oidermaa.


«Praeguseks on Telekomi börsilt lahkumine kindle ning Eesti aktsionärid sellest enam kasu ei saa,» tõdes analüütik.

Eesti Telekomi kolmanda kvartali 1,34 miljardi kroonine käive jäi panga prognoosidele 2,2 protsendiga alla. Oidermaa sõnutsi tuli vahe peamiselt nõrgemast mobiilside ning IT-teenuste käibest.

Ettevõtte kasumlikkus vastas LHV ootustele nng EBITDA marginaal ehk kulumi eelne ärikasum on varasemate perioodidega võrreldes paranenud. Oidermaa sõnutsi ootasid nad marginaaliks 40,8 protsenti, millele tegelik tulemus jäi vaid 0,4 protsendipunktiga alla.

«Kuigi kasum langes võrreldes eelmise aastaga 19 protsenti, on tulemus praegust majanduskeskkonda ning negatiivset regulatiivset mõju arvesse võttes siiski korralik,» ütles Oidermaa.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles