Narva energeetikute miiting jääb ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaam Narvas.
Elektrijaam Narvas. Foto: Peeter Langovits

Narva elektrijaamade ametiühing leidis, et neid rahuldab kokkulepe Eesti Energia juhatusega ning tänaseks plaanitud protestiaktsioon Narva linnas jäetakse ära.

Vastavalt saavutatud kompromissile ei hakata Narva elektrijaamades inimesi koondama nagu seda plaaniti, teatas ametiühing.

Narva energeetikute ametiühingujuhi Vladimir Aleksejevi sõnul seega täna Narvas miitingut ei toimu.

Akeksejevi sõnul tehti miitingu ärajätmise otsus esmaspäeval, pidades silmas, et möödunud reedesel kohtumisel Eesti Energia juhatusega leiti lahendused ettevõtte restruktureerimise probleemidele.

«Meie vaatevinklist ei olnud 82 töökoha kaotamine elektrijaamades läbi mõeldud,» ütles Aleksejev.

Aleksejev selgitas, et kohtumisel lepiti kokku mehhaanikute töökoja sulgemises Eesti elektrijaamas, kuid et enne seda läheb osa töötajaid pensionile, osa aga viiakse üle Balti elektrijaama, kus töökodades on valmis kaks uut tööpinki, mis võimaldavad töötada kahes vahetuses.

Aleksejevi sõnul ei hakata kärpima nende töötajate palku, kes ettevõttesse edasi jäävad.

Töölised, kes tegelevad rohkem kui 100 kinnisvaraobjekti teenindamisega kahes elektrijaamas, jäävad samuti oma kohtadele - edaspidi vahetub aga nende tööandja.

Aleksejevi sõnul sätestab Eesti Energia kontsern hoonete teenindamisele uue alltöövõtja leidmise konkursi tingimustes, et tööle võetakse kogu senine personal.

Raudteeliinidel töötavad inimesed viiakse kontsernisiseselt üle teistele töödele ilma lepinguid katkestamata, ütles Aleksejev.

Ametiühingujuhi sõnul on tulevikus kavas vähendada kollektiivsete lepingute hulka Eesti Energia töötajate ja tööandja vahel kuuelt kahe peale.

Aleksejev ei nõustunud versiooniga, nagu oleks küsimus elektrijaama töötajate koondamisest tõstatatud nimelt enne kohalikke valimisi.

«Ma ei usu, et see oleks seotud valimistega,» ütles Aleksejev. «Pigem on tegemist juhusliku kokkulangemisega.»

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul ei olegi neil pärast reedest kohtumist ametiühingu inimestega enam sel teemal suhtlemist olnud.

«Mingisugust survet miitingu ärajätmiseks me neile avaldanud ei ole, pigem on nad ilmselt teinud omad järeldused meie tõesti hästi kulgenud läbirääkimistest,» järeldas ta.

«Eesti Energia lubas omalt poolt juba enne meie kohtumist, et aitame koondamisohus inimestel eelnevalt kontserni sees või meiega koostööd tegevates ettevõtetes tööd leida.»

«Ilmselt jõudsid nad veendumusele, et need ei ole vaid tühipaljad sõnad, vaid teod on taga,» ütles Bachmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles