ERGO: reisikindlustuse kahjuteateid tuli 37 protsenti rohkem

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: Reuters / Scanpix

Kui valdavalt on kahjuteadete arv septembris võrreldes aastatagusega vähenenud, siis reisikindlustuses on kahjuteadete arv kasvanud 37 protsenti üle 100 juhtumini, teatas ERGO kindlustus.

ERGO isikukahjude osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul on kasvu taga lennufirmade reisiplaanide muutusest tingitud kahjud.

«Kõikidest reisitõrke juhtumitest 35 protsenti olid ajendatud lendude tühistamisest ja lennuaegade muutumisest enne reisi algust, mis tõi kaasa täiendavad kulud näiteks uute piletite ostmisel,» selgitas Caterina Lepvalts.

ERGO kindlustus hüvitas 2009. aasta septembris üle 1 600 kahjujuhtumi 35 miljoni krooni ulatuses.

Selle aasta esimese üheksa kuuga on ERGO hüvitanud kahjusid kokku 386 miljoni krooni ulatuses, mis on 13 protsendi võrra vähem kui möödunud aastal samal ajal.

Septembris maksis ERGO kaskokahjude hüvitamiseks üle 15 miljoni krooni ja liikluskahjude hüvitamiseks üle 9 miljoni krooni.

Varakahjusid hüvitas selts 7 miljoni krooni eest, võrreldes mullusega on liikluskindlustuse hüvitised septembris vähenenud 47 ja kaskohüvitised 26 protsenti.

Septembris laekus ERGO-le üle 1700 kahjuteate, mis on 12 protsenti vähem kui aasta tagasi.

Enim mõjutas kahjude üldarvu vähenemist mullusega võrreldes liikluskahjude vähenemine 18 protsendi ning kaskokahjude vähenemine 14 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles