Toidutootmise hinnatõus kergitas tootjahindu kuuga 0,1 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduainetootmises hinnad tõusid.
Toiduainetootmises hinnad tõusid. Foto: Egert Kamenik

Hinnatõus toiduainetetootmises kergitas tööstustoodangu tootjahinnaindeksit septembris augustiga võrreldes 0,1 protsenti. Aasta varasema septembriga võrreldes oli langus 1,5 protsenti.


Statistikaameti teatel mõjutas tootjahinnaindeksit septembris augustiga võrreldes keskmisest enam hindade tõus toiduainetootmises ja hindade langus ehitusmaterjalide tootmises. Eelmise aasta septembriga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas ja mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeks tõusis septembris võrreldes augustiga 0,2 protsenti, kuid mullu septembriga võrreldes tegi läbi 5,1-protsendilise languse.
Ekspordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus toiduainete ja jookide, kummi- ja plasttoodete ning metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeks tõusis augustiga võrreldes 0,2 protsenti ja eelmise aasta septembriga võrreldes langes 6,8 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam jalatsite, rõivaste ning puittoodete hindade tõus, samuti tekstiil- ja pabertoodete hindade langus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles