Ligi kahtleb tulumaksuvaba miinimumi tõstmise võimalikkuses

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansipi sõnu suureneb järgmise aasta eelarve praeguse aastaga võrreldes 200-300 miljoni euro võrra, samas avaldas rahandusminister Jürgen Ligi kahtlust, kas järgmisel aastal on võimalik tulumaksuvaba miinimumi praeguselt 144 eurolt kuus kõrgemale tõsta.

Jürgen Ligi (RE) meenutas, et tema tuli esimesena välja ettepanekuga tulumaksuvaba miinimumi tõsta, nüüd aga on rahandusminister selle võimalikkuses kahtlema hakanud, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Reaalsus on, et kui arutame kulusid-tulusid, siis ükski minister ei ole palunud oma eelarvet vähendada. See on väga kallis meede ja selge eelistus kuulub praegu pensioni- ja palgatõusule ja ma isegi olen hakanud mõtlema sedapidi, et olukorras, kus erasektoris kasvas palk ligi 10 protsenti kvartalis, ei oleks ka selline maksudega juurde kütmine majandusele hea,» selgitas Ligi.

Koalitsioonipartner IRL peab miinimumi tõstmist nii vajalikuks kui ka võimalikuks, Keskerakond soovitab samuti tulumaksuvaba miinimumi tõsta ning sotsiaaldemokraadid on esitanud tulumaksuvaba miinimumi tõstmiseks ka konkreetse seaduseelnõu.
.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles