EL sundis Saksamaad Opeli müüki vabaks laskma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidukantsler Angela Merkel Opeli tehases Rüsselsheimis.
Liidukantsler Angela Merkel Opeli tehases Rüsselsheimis. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjoni konkurentsivoliniku sõnul lubas Saksamaa General Motorsile, et nad ei seo oma 4,5 miljardi euro suurust võimalikku finantsabi Opelile ühegi investori ega plaaniga.

Komisjon leidis mitmeid tõendeid, et Saksamaa seadis rahalise abi puhul tingimuseks, et Opeli ostjateks valitakse Magna ja Sberbank, mis omakorda rikub ELi riigiabi- ja siseturureegleid, kirjutab Reuters.

Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Neelie Kroes ütles oma kirjas Saksa majandusministrile, et General Motors ja Opel Trust peavad saama võimaluse oma otsus ümber hinnata ja nad peavad saama selleks kirjaliku kinnituse.

«Saksamaa kirjutas nüüd General Motorsile ja Opel Trustile ja andis neile meie palutud kinnituse,» ütles komisjoni esindaja Jonathan Todd.

«Nüüd peab General Motors oma otsuse selle kinnituse valguses üle vaatama, seejärel ootame ka Saksa valitsuse kommentaare.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles