Air Baltic lõpetab lennud Tallinna ja Vilniuse vahel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti lennufirma Air Baltic lõpetab järgmisest nädalast otselennud Tallinna ja Vilniuse vahel.


Tallinna lennujaama lennuplaanis järgmise nädala algusest ehk 26. oktoobrist Air Balticu Vilniuse lende enam ei ole.

Vilniusesse on Tallinnast võimalik saada Estonian Airi vahendusel.

Air Balticu asepresident Janis Vanags lausus, et otselennud Vilniusesse peatatakse talveperioodiks ning nende taasavamine suveperioodiks otsustatakse enne märtsi lõppu.

Vanagsi sõnutsi on otselendude lõpetamine madala nõudlusega hooajal majanduslik otsus. «Meil on viis ühenduslendu päevas. Inimestel on võimalik Vilniusesse lennata läbi Riia odavama hinna eest kui otse Tallinnast. Kuna inimesed ostavad praegu ainult hinda, konkureerime me otselendudega iseendaga,» selgitas Vanags.

Vanags ei olnud nõus väitega, et otselendude lõpetamisega muutub reisijatele Vilniusesse jõudmine ebamugavamaks. «45 minutit Riias ei ole oluline kaotus ajas. Eriti kui sellega kaasneb soodsam hind,» ütles ta.

Vanagsi sõnul ei pea nad Estonian Airi jätkuvaid otselende Vilniusesse endale ohuks. «See ei ole meie jaoks konkurents. Inimesed on hinnatundlikud ning hind on ainus asi, millele keskendutakse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles