LHV: sogases vees on ka pensionifondidele palju häid kalu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüük.
Kalapüük. Foto: SCANPIX

Praegune segane aeg on hea aeg ning ka pensionifondide juhtidele on see teadmiste ning oskuste olemasolu korral pakkunud häid teenimisvõimalusi, lausus LHV Panga varahalduse juht Mihkel Oja tänase investeerimismessi Rahakompass 2009 raames toimunud teise samba penisonifondide vestlusringis.


«Kui on julgust ja oskust sogases vees õngitseda, õnnestub suuri kalu püüda,» ütles Oja.

Oja tõi näiteks Eesti Energia europõhised 4-protsendilise intressiga võlakirjad, mille lunastamistähtaeg on 2020. aastal ning mille hind eelmise aasta lõpus kukkus nii paju, et sisuliselt sai energiafirmale mullu aasta lõpus ja selle aasta alguses eurosid laenata 11-protsendilise tootlusega. Täna neid võlakirju ostes on tootlus 7 protsenti. Penisonifondile, kes õigel ajal ostis ja võlakirjad lõpuni hoiab on see hea investeering, lausus Oja.

Ta tõdes, et kuigi avalikkus on penisonifonde kritiseerinud ning suhtumine on valdavalt negatiivne, on praegune aasta kindlasti hea aeg pikaajalisteks investeeringuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles