Kehvad kvartalitulemused kukutavad USA aktsiaturge

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler kolmapäeval New Yorgi börsil. Siis oli kõik veel roosiline ning Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis viimase aasta jooksul esimeset korda üle 10 000 punkti taseme. Täna on aktsiahinnad kukkunud enam kui protsendi ning Dow  9960 punktil.
Maakler kolmapäeval New Yorgi börsil. Siis oli kõik veel roosiline ning Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis viimase aasta jooksul esimeset korda üle 10 000 punkti taseme. Täna on aktsiahinnad kukkunud enam kui protsendi ning Dow 9960 punktil. Foto: Reuters / Scanpix

Bank of America ning konglomeraadi General Electricu oodatust kehvemad kvartalitulemused viisid USA aktsiaturud langusesse ning suuremad indeksid on enam kui protsendiga miinuses.


Kui Google'i, IBM ja JP Morgani avaldatud tulemused süstisid investoritesse optimismi, siis tänane päev varjutas senised lootused, et ettevõtetel tõepoolest juba paremini läheb, ning majandus taastumise lootustel tuginenud aktsiahindade tõus tõepoolest põhjendatud on.

USA valitsuselt suurima abisüsti saanud Bank of America teatas, et jäi kolmandas kvartalis pärast eelisdividendide maksmist 2 miljardi dollari suurusesse kahjumisse. Seda on oluliselt rohkem, kui analüütikud olid oodanud. Panga laenukahjumid ulatusid peaaegu 10 miljardi dollarini.

Analüütikute sõnutsi annab suurima jae- ehk tarbijale suunatud panga kesine tulemus tunnistust sellest, et finantspinged riigi elanikkonna seas ei ole kuskile kadunud.

USA peaaegu kõigega tegeleva konglomeraadi General Electricu kvartalikasum kahanes 44 protsenti, seda peaasjalikult laenudega tegeleva haru kesiste tulemuste tõttu.

Nii Dow Jonesi tööstuskeskmine, Standard ja Poor's 500 kui tehnoloogiabörsi Nasdaq indeks kukkusid kauplemise alguses 0,8 protsenti, kuid on praeguseks miinust suurendanud. Suurima kaotuse on seni saanud Nasdaq, mis on eilse sulgemishinnaga võrreldes kukkunud 1,21 protsenti 2146,89 punktile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles