Tööjõu koolitusse süstitakse 350 miljonit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Tänavu tuleb Euroopa Sotsiaalfondi kaudu Eestisse kokku 350 miljonit krooni, mis on mõeldud tööjõu kvalifikatsiooni suurendamiseks.

Elukestva Õppe Sihtasutuse Innove poolt vahendatavaid ja ühele projektile maksimaalselt 10 miljonit krooni võimaldavaid toetusi saavad taotleda kõik riigiasutused, omavalitsused, ettevõtted ja MTÜd.

Novembri jooksul toimuva tänavuse teise, 200 miljoni kroonise rahalise mahuga taotlusvooru raames saab taotleda toetusi tegevustele, mis aitavad inimestel tööturule naasta või töötust vältida.

Esimese, 150 miljoni krooni suuruse taotlusvooru suuremad toetustesaajad oli AS Eesti Vanglatööstus 20,7 miljoni krooniga, üle 9 miljoni said toetust ka Tallinna ja Tartu Ülikoolid ning MTÜd Uus Sild ja Eesti Kaugtöö Ühing.

Toetuste maksimaalne määr on 90 protsenti, mis teeb taotleja omafinantseeringuks 10 protsenti.

Korraldatavatel koolitustel osalevatele inimestele on ette nähtud 60-kroonine stipendium päevas, samuti makstakse neile sõidutoetust, arvestades vahemaad elu- ja õppekoha vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles